Biscuiți nemțești

Ingrediente
Pentru aluat

  • 25 g margarină
  • 2 linguri lapte degresat
  • 70 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță cuișoare măcinate
  • coaja rasă de la ½ de lămâie
  • 2 linguri rom
  • 1 linguriță cacao
  • 25 g nuci măcinate
  • 150 g făină
  • 1 praf de sare

Pentru decor

  • 2 linguri frișcă lichidă
  • 10 nuci

Preparare
1. Topești într-o crăticioară, la foc mic, margarina cu zahărul și laptele.
2. Cerni într-un castron făina și cacaua, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ingredientele topite, dar răcite, aromele, nucile măcinate și oul bătut cu sarea. Frămânți un aluat pe care îl învelești în folie de plastic și îl dai la rece pentru ½ oră.
3. Între timp, spargi nucile și desfaci în sferturi miezul fiecăreia.
4. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie groasă de 5-6 mm, pe care o tai în dreptunghiuri cu rozeta sau cu formele pentru fursecuri.
5. Ungi biscuiții cu frișcă lichidă și așezi pe fiecare câte un sfert de miez de nucă. Coci biscuiții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la foc iute, pentru 15 minute.
40 bucăți
1 h
Georgeta Trif, Șoimuș, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *