Blinele

Ingrediente
Pentru blinele

  • 2 ouă
  • 400 g făină
  • 500 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscată sau 40 g drojdie proaspătă
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri smântână
  • 2-3 linguri apă minerală
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei pentru uns tigaia

Pentru umplutură

  • 250 g smântână
  • 200 g fileuri de pește afumat
  • 1 cutie sardine sau hamsii

Preparare
1. Amesteci drojdia uscată cu făina cernută. Dacă folosești drojdie proaspătă, o amesteci cu zahărul, o linguriță făină și 100 ml lapte, pentru a prepara o maia pe care o lași să crească timp de 20 de minute.
2. Separi albușurile de gălbenușuri. Freci gălbenușurile cu sarea. Bați albușurile spumă tare. Amesteci făina cu laptele călduț, apa minerală, zahărul, crema de gălbenușuri, smântâna, iar la sfârșit încorporezi spuma de albușuri. După ce ai omogenizat compoziția, o lași să se odihnească timp de aproximativ 20 de minute. Compoziția trebuie să fie mai groasă decât cea pentru clătite.
3. Ungi o tigaie cu puțin ulei, o încingi și prăjești blinelele în același mod în care prepari clătitele, turnând însă compoziție în strat mai gros.
4. Imediat ce le-ai scos din tigaie, le ungi cu puțin unt. Le servești umplute cu pește afumat, pește din conservă și smântână sau cu icre de Manciuria sau icre negre.

Doina Tătăranu, București

Sfatul nostru
Rețeta tradițională conține 200 g făină de grâu și 200 g făină de secară, la noi ingredientul din urmă fiind mai greu de găsit.
10 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *