Borș aromat de ciuperci

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
300 g ciuperci
2 linguri ulei
1 morcov mare
1 rădăcină de pătrunjel
1 țelină potrivită
1 ceapă
2 linguri orez
1 linguriță amestec de 
plante aromatice
600 ml borș
leuștean verde
sare
piper
smântână

Preparare:
1. Legumele curățate și tăiate cuburi se pun la fiert în 2 l de apă, adăugând sare și 2 linguri ulei.
Separat se pune la fiert orezul în apă cu sare.
2. Când legumele sunt fierte pe jumătate, se adaugă ciupercile tăiate felii, orezul fiert și amestecul de plante aromatice și se lasă să fiarbă. Separat se fierbe borșul.
3. Se adaugă borșul în fiertura de ciuperci, apoi se presară deasupra leuștean proaspăt tocat și se acoperă vasul.
4. Se lasă timp de cca 5 minute să se aromatizeze. Se servește borșul acompaniat de smântână.
Clementina Cojan, Braniștea, jud. Bistrița Năsăud



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *