Borș cu ficăței de pui și orez

Ingrediente
  • 600 g ficăței de pui
  • 1 ceapă
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
  • 50 g orez
  • 800 g roșii 
  • 1 legătură pătrunjel 
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 l borș
 
Preparare
1. Fierbi borșul și îndepărtezi spuma care se formează. Cureți legumele și le speli. Tai ceapa mărunt, iar morcovii și albitura în rondele subțiri. Alegi orezul și îl speli. Călești legumele în ulei încins, picurând câte puțină apă.
2. Stingi cu 1 litru apă fierbinte și, când clocotește, pui orezul și ficățeii. Între timp, opărești roșiile, le decojești și le pasezi prin sită sau în blender. Le adaugi în oală după 10 minute, când orezul și ficățeii au fiert. Torni borșul, sărezi și condimentezi preparatul după gust și lași să mai dea în câteva clocote. După ce ai stins focul, presari verdeața fin tocată.
 
Letiția Albulescu, Lugoj, jud. Timiș
 
10 porții
35 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *