Borș cu mere și legume

Ingrediente

  • 3 mere (450 g)
  • 1 morcov (50 g)
  • 1 țelină mică (80 g)
  • 1 cartof (100 g)
  • 1 ceapă (100 g)
  • 1 sfeclă roșie mijlocie (300 g)
  • 2 linguri orez (40 g)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ l borș proaspăt
  • 1 legătură verdeață
  • sare

Preparare
1. Cureți și speli morcovul, țelina, cartoful și ceapa. Tai țelina în bastonașe subțiri, morcovul în cubulețe de 1 cm, cartofii în cuburi mari și ceapa mărunt. Cureți sfecla de coajă și o tai în cuburi. Înăbuși legumele cu uleiul și apă, apoi stingi cu 1,5 litri apă fierbinte.
2. Alegi și speli orezul. Decojești merele și le îndepărtezi caseta semințelor, apoi le tai după preferință, în felioare sau cuburi. După ce legumele au fiert timp de 5 minute, pui orezul și merele. Acoperi oala parțial, cu un capac și fierbi legumele împreună cu orezul, pentru încă 10 minute.
3. Adaugi borșul fiert în prealabil și lași să dea în 2-3 clocote. Sărezi ciorba după indicația medicului, stingi focul și presari verdeața tocată fin.

Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor

10 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *