Borș de ciuperci

Bors de ciuperci_MG_9370

Ingrediente
100 g ciuperci champignon
2 linguri ulei
1 ceapă
4 cartofi mari
1 rădăcină de pătrunjel
1 morcov
2 linguri făină
300 ml borș proaspăt
1 foaie de dafin
1 legătură pătrunjel
2-3 căței de usturoi
piper
sare

Preparare
1. Cureți ciupercile și restul legumelor, apoi le speli bine. Tai ciupecile în felioare subțiri și cartofii cubulețe. Dai pe răzătoarea mare morcovul și pătrunjelul. Călești ciupercile în 1 lingură de ulei încins, până scade zeama lăsată.
2. Într-o oală cu 2 ½ litri de apă fierbinte, pui la fiert cartofii, morcovul și pătrunjelul. După 5 minute, adaugi ciupercile. Călești ceapa tocată în restul de ulei, presari făina și omogenizezi. Stingi cu 2-3 polonice de supă, amesteci și torni totul în oală.
3. Pui foaia de dafin, borșul, în prealabil fiert, sare și piper după gust și lași să mai dea în câteva clocote.
4. Iei oala de pe foc, presari pătrunjelul fin tocat și puțin piper și pui usturoiul curățat și zdrobit.
Olga Muntean, Sânnicolau Mare, jud. Timiș
12 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *