Borș de dovlecei cu verzișoare

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

12 porții 100 kcal 1 h

2 dovlecei de dimensiune mijlocie
4 fire ceapă verde
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de țelină de dimensiune medie
2 tulpini de țelină cu frunze
300 g verzișoare de Bruxelles
2 linguri orez
4 roșii
1 l borș de putină
2 gălbenușuri
200 g smântână
1 legătură mărar
1 legătură leuștean

Preparare
1. Alegi orezul, îl speli și îl lași să se înmoaie în apă rece. Speli legumele și le speli. Toci mărunt morcovul, țelina și rădăcina de pătrunjel. Le călești în ulei încins, până se înmoaie puțin. Stingi cu 2 litri de apă caldă și continui fierberea la foc mediu.
2. După 5 minute, adaugi verzișoarele de Bruxelles, iar după alte 5 minute, pui dovleceii, ceapa verde, tulpinile de țelină mărunțite și orezul scurs. Într-un alt vas, pui la fiert borșul. Când orezul e aproape fiert, adaugi roșiile decojite, tăiate în cubulețe, iar după 2-3 minute, torni borș după gust, potrivești de sare și mai lași vasul pe foc 5 minute.
3. Iei vasul de pe foc și dregi supa cu gălbenușurile bătute cu smântâna și puțină zeamă în care au fiert legumele. Presari verdeața fin tocată și acoperi vasul pentru 5-10 minute.
Narcisa Vlad, Buzău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *