Borș de dovlecei

Bors de dovlecei_MG_0144_

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
55 kcal
5 g protene
1 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 500 g roșii
  • 1 l borș
  • 50 g orez
  • 150 g iaurt degresat
  • 1 legături verdeață
  • sare

Preparare
1. Cureți legumele, le speli și le tai după preferință. Speli orezul și îl lași să se înmoaie în apă.
2. Pui legumele la fiert într-un litru de apă, în următoarea ordine: morcovii, rădăcina de pătrunjel, ardeiul, dovleceii și ceapa.
3. Când sunt aproape fierte, adaugi în oală orezul. Separat fierbi borșul și îndepărtezi spuma formată. Pui în vas roșiile, în prealabil decojite și mărunțite, iar după câteva clocote, torni borșul. Sărezi ciorba cât mai puțin, cunoscut fiind că sarea favorizează retenția de apă.
4. O servești cu iaurtul și verdeața tocată alături, pentru ca fiecare să-și adauge după plac.

Adriana-Liliana Hvir, Iași

12 porții
35 min

Rețetă permisă în obezitate.

Dacă dorești o altă rețetă cu dovlecei recomandată în obezitate, click aici.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *