Borș de lobodă și frunze de ridichi roșii

Bors de loboda si frunze de ridichi_IMG_0440_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
70 kcal
5 g proteine
5 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 6 legături de lobodă
  • frunzele de la 15 ridichii roșii
  • 1 l borș
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3 căței de usturoi
  • 100 g iaurt dietetic
  • 1 gălbenuș
  • ½ linguriță de cimbru
  • 1 legătură leuștean
  • sare

Preparare
1. Într-o oală pui la fiert 1 ½ l apă. Cureți și speli legumele. Tai după preferință rădăcinoasele. Le pui la fiert, timp în care cureți frunzele de lobodă și ridichi. Separat fierbi borșul, îndepărtând spuma care se formează.
2. Când legumele sunt aproape fierte, pui frunzele de lobogă și ridichi. Lași să dea în câteva clocote, apoi torni borșul, presari cimbrul și puțină sare și continui fierberea pentru 2-3 minute.
3. Cureți și zdrobești usturoiul. Bați gălbenușul împreună cu iaurtul și câteva linguri de ciorbă. Stingi focul și torni în fir subțire amestecul cu iaurt, amestecând.
Când servești borșul, presari în fiecare farfurie leuștean verde tocat fin.

Narcisa Vlad, Buzău

6 porții
40 min

Rețetă recomandată pentru slăbire și detoxifiere.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *