Borș de miel cu untișor

Ingrediente
1,5 kg carne de miel (cap, gât, coadă, coaste)
100 g orez
câte 2 legături usturoi și ceapă verde
750 ml borș
1 ou
1 morcov
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel 
sare și piper
2 legături untișor
câte ½ legătură mărar, pătrunjel și leuștean
 
Preparare
1. Speli carnea și o porționezi, lăsând numai capul întreg. O pui la fiert în 2 litri apă rece. Separat fierbi borșul. Ai grijă să îndepărtezi spuma formată în ambele vase. 
2. Când carnea s-a fiert și se desprinde de pe oase, cureți, speli și tai legumele după preferință. Le pui la fiert în oala cu carne, iar după 10 minute pui orezul ales, spălat și scurs.  
3. Tai în rondele ceapa și usturoiul și le adaugi în ciorbă când legumele au fiert. Speli frunzele de untișor și le cureți de codițe. Sărezi și condimentezi ciorba după gust, torni borșul, iar înainte de ultimele 2-3 clocote, pui frunzele de untișor. 
4. Toci fin verdeața. Stingi focul și torni încet oul bătut împreună cu puțină sare și verdeața. Acoperi vasul cu un capac, pentru 5-10 minute. 
 
Ionela Anghel, Dobrotești, jud. Teleorman
 
12 porții
1 h 30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *