Borș de păstrăv

Foto: Elena Tănăsescu - Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu – Burda Romania

Ai nevoie de:

1 păstrăv de aproximativ 700 g
1 morcov (50 g)
1 țelină (80 g)
2 cepe (200 g)
2 ardei roșii (150 g)
1 legătură (50 g) ștevie sau măcriș
50 g orez
500 ml borș
1,5 l apă
1 legătură leuștean
sare

Cum procedezi:
1. Cureți peștele, îl speli bine și îl porționezi. Cureți, speli și tai legumele cubulețe. Le pui la fiert în apa fierbinte. După 5 minute, adaugi orezul ales și spălat, iar după alte 5 minute bucățile de pește. Fierbi ciorba la foc mic, timp de 5 minute și, separat, borșul.
2. Torni borșul în ciorbă, iar după câteva clocote presari ștevia și leușteanul tocate mărunt, acoperi oala cu un capac și stingi focul.

Sfatul meu: Stropește cu oțet sau lămâie peștele curățat. După 20-30 de minute, spală-l și pregătește-l fără grijă pentru orice preparat, căci astfel îi va fi îndepărtat mirosul neplăcut.

12 porții

Elena Constantinescu, București

1 porție conține:
110 kcal
5 g proteine
1 g lipide
7 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *