Borș de sfeclă cu carne de porc

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
2 sfecle roșii
500 g carne de porc
3 l apă
1 lingură oțet
4 linguri ulei
1 lingură făină
5 cartofi
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapă mare
300 g spanac și lobodă congelate
2 ouă fierte tari
1 foaie de dafin
50 g smântână
2 linguri frunze de ceapă verde
2 linguri mărar tocat
1 ardei
sare
piper

Preparare
1. Porționezi carnea și o fierbi în apă ușor sărată.
Cureți legumele și le speli. Tai în bețișoare fine sfecla, morcovul, rădăcina de pătrunjel, iar ceapa mărunt.
Le înăbuși în ulei, într-o tigaie, apoi presari făina și amesteci energic.
2. Torni oțetul și stingi cu o parte din supa în care a fiert carnea, amestecând până când sosul devine fluid.
Pui și restul de supă împreună cu bucățile de carne, foaia de dafin, sare și piper după gust. 
Adaugi cartofii decojiți și tăiați cubulețe în prealabil și lași să fiarbă totul 10 minute.
3. Adaugi apoi spanacul și loboda decongelate, bine scurse și tăiate, foaia de dafin, ouăle mărunțite și ½ ardei iute tocat. Mai lași ciorba pe foc 5 minute.
La servire, ai grijă să repartizezi în fiecare porție câte o bucată de carne și să presari ceapă verde și mărar tocate mărunt. 
Servești la masă porțiile împreună cu un bol cu smântână.
Lenuța Vrânceanu, Izvoru, jud. Prahova



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *