Borș de spanac

Ingrediente

  • 2 kg spanac
  • 2 morcovi
  • 500 g cartofi
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe
  • 500 ml suc de roșii
  • 1,5 l borș
  • 150 ml ulei
  • 400 g costiță afumată
  • 1 legătură leuștean
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper
  • sare

Preparare
1. Cureți spanacul, îl speli în mai multe ape, apoi îl lași la scurs într-o strecurătoare.
2. Cureți rădăcinoasele și ceapa. Tai în cuburi morcovul și păstârnacul, ceapa mărunt, iar costița în fâșii sau cubulețe. Pui la fiert 1,5 litri de apă.
3. În oala pentru ciorbă înăbuși ceapa în ulei. Adaugi legumele, costița și puțină apă și continui să le înăbuși împreună, pentru 5 minute.
4. Adaugi spanacul tăiat în fâșii, apoi stingi cu apa fierbinte. Cureți, speli și tai în cuburi cartofii. Fierbi ciorba timp de 15 minute și, separat, într-un vas mai mic, borșul.
5. Torni borșul împreună cu sucul de roșii. Lași ciorba să mai dea în câteva clocote, apoi o sărezi după gust și stingi focul. Presari leuștean și pătrunjel tăiate mărunt. Servești borșul cu crutoane.

Maria Angelica Trică, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea
25 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *