Borș de vițel cu ardei copți

Bors de vitel cu ardei copti_MG_9255_

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
115 kcal
10 g proteine
5 g lipide
15 g glucide

Ingrediente

  • 300 g carne slabă de vițel
  • 8 ardei grași
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3 cepe
  • 500 g roșii
  • 2 linguri ulei măsline
  • câte 1 legătură leuștean și pătrunjel
  • 1 l borș

Preparare
1. Speli carnea de vițel și o fierbi în oala sub presiune, în 1 l apă.
2. Speli ardeii și îi coci pe plită, apoi îi cureți de coajă și semințe și îi tai în fâșii. Cureți și speli legumele rămase. Când carnea a fiert, tai legumele după preferință și le pui la fiert în oală, împreună cu uleiul, de această dată fără să acoperi vasul.
3. Separat fierbi borșul, îndepărtând spuma. Decojești și mărunțești roșiile. Adaugi în ciorbă roșiile, iar după câteva clocote, borșul și ardeii copți.
4. Repartizezi ciorba în farfurii și presari verdeața proaspătă, fin tocată.

Ioana Buculei, Ciochina, jud. Ialomița

12 porții
1 h

Rețetă indicată în boli cardiovasculare.

Îți dorești o altă rețetă indicată în boli cardiovasculare? Intră aici.



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *