Brânzoaice

Foto Elena Tănăsescu - Burda România
Foto Elena Tănăsescu – Burda România

Pentru aluat ai nevoie de:
700 g făină
250 ml lapte
4 gălbenușuri
150 g zahăr
1 cub (40 g) drojdie
½ linguriță sare
coaja rasă de la 1 lămâie
150 g unt
1 ou pentru uns
1 lingură margarină pentru tavă
făină pentru planșetă

Pentru umplutură și ai nevoie:
300 g brânză dulce
50 g stafide
3 linguri zahăr
1 ou

Cum procedezi:
1. Prepari maiaua din drojdie, 1 linguriță cu zahăr, 2 linguri cu făină și puțin lapte și o lași la crescut timp de 20 de minute. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua, zahărul dizolvat în laptele călduț, coaja de lămâie și gălbenușurile frecate cu sarea. Frămânți aluatul timp de 10 minute, cu mâinile unse cu unt topit. Acoperi castronul cu un șervet și lași aluatul să crească la cald, timp de 1 oră.
2. Pentru umplutură, amesteci brânza cu stafidele și oul bătut cu zahărul. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie de 5-6 mm și îl tai în pătrate. Repartizezi umplutura pe jumătate din pătrate, acoperi cu cele rămase și presezi brânzoaicele pe margine, folosind o furculiță.
3. Aprinzi focul la cuptor. Așezi brânzoaicele în tava unsă cu margarină, le ungi cu oul bătut și le lași să crească în tavă. Le coci timp de 30 de minute, la foc mijlociu, până se rumenesc.

15 bucăți

Sfatul meu: În loc de brânză dulce, poți folosi telemea rasă. Dacă brânza dulce este apoasă, adaugă în umplutură și 1 lingură de griș.

Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj

1 bucată conține:
380 kcal
15 g proteine
10 g lipide
50 g glucideLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *