Brioșe cu afine

1 bucată conține:
215 kcal; 5 g proteine; 5 g lipide; 30 g glucide
Briose cu afine_IMG_0472_Ingrediente

  • 150 g făină de secară
  • 150 g făină albă
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 2 linguriţe scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă seminţe de ananson
  • 150 g iaurt natural
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 ou
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 dovlecel (200 g)
  • 100 g afine deshidratate
  • 2 lingurițe zahăr brun

Preparare
1. Cerni făina albă într-un castron şi o amesteci cu făina de secară, praful de copt şi bicarbonatul. Într-un alt vas, amesteci dovlecelul ras, iaurtul, uleiul, oul, aromele şi afinele. Încorporezi treptat acest amestec în castronul cu făină şi agenţi de creştere.
2. Tapetezi formele pentru brioşe cu hârtie de copt specială. Umpli 2/3  din volumul formei cu amestecul omogen. Coci brioşele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu spre iute (200 °C), timp de 20 de minute. Când s-au rumenit, le scoţi din cuptor şi le ungi cu un sirop gros, de zahăr brun.
Raluca Dedu, Arad
8 bucăți
40 min

Rețetă recomandată în boli hepatobiliare.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *