Brioșe cu brânză și măsline

Ingrediente

  • 250 g făină albă
  • 2 ouă
  • 150 g telemea de oaie, feta sau cașcaval
  • 15 măsline fără sâmburi
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 75 ml ulei de măsline
  • 150 g iaurt natural
  • 1 lingură oregano
  • 2 linguri de unt pentru formă sau hârtii de copt pentru brioșe

Preparare
1. Într-un castron, cerni făina, praful de copt și sarea. Separat mixezi uleiul, ouăle, laptele și iaurtul. Încorporezi treptat compoziția lichidă în făină, amestecând energic.
2. Tai brânza în cubulețe, iar măslinele în rondele subțiri. Le adaugi în compoziție împreună cu oregano și omogenizezi ușor.
3. Aprinzi focul la cuptor. Ungi formele de brioșă cu unt sau le căptușești cu hârtii de copt. Torni compoziție astfel încât să ocupe 2/3 din volumul formei.
4. Coci brioșele timp de 20-25 de minute, la foc milociu. Le consumi reci.

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara

10 bucăți
35 min



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *