Brioșe cu nuci

Ingrediente

  • 450 g făină albă pentru cozonac
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 3 linguri zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 50 g miez de nucă
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • ¼ linguriță sare
  • 1 ou și 2 linguri lapte pentru uns
  • ulei pentru formă și planșetă

Preparare
1. Faci maiaua din drojdie, 1 linguriță zahăr, 2 linguri făină și 50 ml lapte călduț. O lași la crescut 15 minute.
2. Prepari un aluat din făina cernută, gălbenușuri, maia, coaja de lămâie și laptele călduț în care ai dizolvat zahărul și sarea. Îl frămânți cu mâinile unse cu unt, până se desprinde de vas.
3. Îl lași la crescut timp de 30 de minute, după care încorporezi nuca măcinată, frămânți puțin pentru omogenizare și lași la crescut încă 15-20 de minute.
4. Pe planșeta unsă cu ulei, modelezi un sul gros de 6 cm. Îl tai în bucăți de 5-6 cm, pe care le așezi în formele de brioșe, unse în prealabil cu ulei. Lași brioșele la dospit 30 de minute la cald.
5. Le ungi cu oul bătut cu lapte și le coci timp de 25 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu. Cât sunt încă fierbinți, le poți unge din nou cu ou amestecat cu lapte.

Leontina Madincea, Timișoara, jud. Timiș

30 bucăți
2 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *