Brioșe cu șuncă

Ingrediente
  • 200 g făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g telemea
  • 50 g cașcaval afumat
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • ½ ceapă 
  • 50 g șuncă afumată (kaizer sau costiță slabă)
  • 50 g ciuperci
  • 20 g unt
  • piper 
  • sare
  • 1 lingură ulei pentru tavă 
Preparare
1. Cureți și speli ceapa și ciupercile. Tai mărunt ceapa, șunca și ciupercile și le călești în untul topit.
2. Într-un bol, mixezi oul cu laptele, apoi adaugi brânza și cașcavalul rase și praful de copt cernut împreună cu făina. După ce s-au răcit, încorporezi ingredientele călite, sare și piper după gust. 
3. Ungi cu ulei tava pentru brioșe. O tapetezi cu hârtii special destinate brioșelor, în care torni compoziție până umpli ¾ din volum. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu și le coci pentru 30 de minute.
Sunt foarte bune lângă un pahar cu bere.
 
Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj
 
12 bucăți  
45 min 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *