Broccoli gratinat, cu măsline și cașcaval

Ingrediente
  • 1 ½ kg broccoli 
  • 120 g măsline fără sâmburi
  • 150 g cașcaval
  • 2 fire de praz
  • 100 ml vin roșu
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
 
Preparare
1. Speli broccoli sub jet de apă rece, apoi îl desfaci în buchețele. Tai jumătate din cașcaval în cubulețe, iar restul îl dai pe răzătoarea mare. Cureți prazul. Tai în rondele prazul și măslinele. 
2. Ungi o formă termorezistentă cu o lingură ulei. Așezi în straturi broccoli, măslinele, prazul și cuburile de cașcaval, presărând legumele cu sare după gust. Stropești cu uleiul rămas și cu vinul dizolvat în 200 ml apă. 
3. Acoperi vasul cu folie de aluminiu, pe care o perforezi în câteva locuri, cu ajutorul unei scobitori. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aproximativ o oră. 
4. Când este gata, presari cașcavalul ras peste preparat. 
 
Mihaela Natalia Dena, Câmpulung Muscel, jud. Argeș
 
6 porții
1 h 15 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *