Brownie cu sfeclă și ciocolată

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
500 g sfeclă fiartă
200 g ciocolată amăruie 75-85%
100 ml ulei
200 g melasă
250 g făină
2 pliculețe zahăr vanilat
25 ml esență de rom
1 plic praf de copt
200 g nuci măcinate alune, migdale mărunțite

Preparare:
1. Sfecla se mărunțește la blender până devine o pastă. Se topește ciocolata în bain-marie cu 25 ml ulei.
2. Se mixează sfecla împreună cu 75 ml ulei și melasa. Se adaugă ciocolata topită, zahărul vanilat, esența de rom, o priză de sare; se înglobează nucile și făina amestecată cu praf de copt.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se adaugă compoziția, se nivelează și se dă 40 min. la cuptorul încins la 180 ºC. Se scoate din cuptor, se pudrează, se lasă să se răcească și se taie. Se poate servi călduță sau rece.
Tereza Filip, Bacău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *