Bruschete cu brânză şi ciuperci

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
8 felii groase de graham sau 16 felii de baghetă cu semințe
16 ciuperci champignon
25 g unt
1 cățel de usturoi
2 linguri cimbru proaspăt tocat sau 1 linguriţă cimbru uscat mărunţit
2 linguri smântână
piper roşu măcinat
150 g brânză dulce sau urdă
2 tulpini de țelină
½ legătură pătrunjel
1 lingură ulei de măsline pentru tavă
sare

Preparare
1. Cureţi ciupercile, apoi le speli bine şi le îndepărtezi picioruşele. Frigi pălăriile ciupercilor într-o tigaie mare, la foc mic, până se înmoaie. În fiecare pălărie, pui câte un vârf de cuţit de unt şi presari puţin piper. Când ciupercile s-au înmuiat, le stropeşti cu un dressing pregătit din căţelul de usturoi zdrobit, 1 lingură de apă, smântână, cimbru mărunţit şi sare după gust.
2. Într-un castron, amesteci brânza, tulpinile de ţelină tăiate mărunt, pătrunjelul fin tocat, un praf de sare şi un praf de piper.
3. Încălzeşti cuptorul la foc mediu. Prăjeşti feliile de pâine într-o tavă unsă cu ulei de măsline, apoi le scoţi şi, cât sunt calde, întinzi pasta de brânză. Dacă feliile sunt mari, le tai în jumătate, iar dacă foloseşti baghete, le laşi întregi.
4. Pe fiecare bruschetă aşezi câte o ciupercă şi le oferi imediat spre consum, împreună cu vin alb şi salată verde. Este o gustare uşoară, pe care o poţi pregăti chiar şi după ce au sosit musafirii.

Ana Maria Niculae, Bucureşti

16 bucăţi
20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *