Bruschete cu somon afumat

Bruschete cu somon afumat_MG_9225_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 bucată conține
85 kcal
10 g proteine
5 g lipide
10 g glucide

Ingrediente
250 g file de somon afumat
2-3 fire ceapă verde
1 legătură mărar
2 linguri ulei de măsline
1 baghetă
50 g măsline dietetice verzi
1 lămâie

Preparare
1. Cureți și speli ceapa verde. Tai mărunt fileurile de somon afumat, ceapa verde și mărarul, păstrând câteva fire pentru ornat. Amesteci într-un bol ingredientele.
2. Tai bagheta în felii, pe care le prăjești pe grătar sau într-o tigaie teflonată, fără ulei.
3. Când sunt încă fierbinți, le stropești pe o parte cu ulei de măsline și repartizezi amestecul cu somon pe feliile de pâine. Decorezi cu felii de măsline, frunze de mărar verde și rondele de lămâie.

Sfatul meu
Dacă somonul este prea sărat, desărează-l în prealabil prin fierbere. Poți folosi și pește proaspăt sau pastă de pește. Înainte de servire, stropește bruschetele cu zeamă de lămâie, aceasta având darul de a da mai multa savoare peștelui.

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

10 bucăți
15 min

Rețetă permisă în boli cardiovasculare.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *