Budincă cu fulgi de porumb

Ingrediente

  • 600 g brânză dulce
  • 100 g telemea
  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g stafide
  • 500 ml lapte
  • 180 g fulgi de porumb
  • 1 lingură făină, amidon de porumb sau praf pentru budincă de vanilie
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri unt și 1 linguriță făină pentru tavă
  • 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Preparare
1. Separi albușurile de gălbenușuri. Razi telemeaua. Bați albușurile spumă împreună cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul și bați în continuare până când cristalele se topesc.
2. Mixezi brânza dulce împreună cu telemeaua, gălbenușurile, făina, coaja de lămâie și stafidele. Torni încet laptele și mixezi în continuare, apoi încorporezi fulgii de porumb și spuma de albușuri, amestecând ușor, de jos în sus, cu o lingură de lemn.
3. Ungi cu unt și tapetezi cu făină un vas termorezistent mare sau o cratiță cu volumul de 2 ½ -3 litri. Torni compoziția și o coci timp de 50-60 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. După ce se mai răcorește, o presari cu zahărul pudră. O servești fie caldă, fie rece.

Daniela Caian, Constanța

8 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *