Budincă de ardei cu ouă

Ingrediente
  • 300 ml lapte
  • 120 g unt
  • 50 g făină
  • 8 ouă 
  • 100 g cașcaval
  • 2 ardei grași mari
  • piper 
  • sare 
  • 2-3 linguri pesmet
Preparare
1.Fierbi 3 ouă tari, iar când se răcesc, le cureți și le tai în jumătăți, pe lungime. 
2.Pregătești un sos alb consistent, din 50 g unt, făină și lapte: fierbi la foc mic făina dizolvată în laptele rece, amestecând continuu până se îngroașă sosul, iar la sfârșit pui untul. 
3.Speli, cureți și tai ardeii în cubulețe. Când sosul s-a răcit, adaugi 5 gălbenușuri, 50 g cașcaval ras, ardeii, sare și piper după gust. Încorporezi albușurile bătute spumă tare, amestecând de jos în sus, descriind cercuri verticale. 
4.Torni compoziția într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu 20 g unt și tapetată cu pesmet. Așezi din loc în loc jumătățile de ouă fierte. Coci budinca la foc mijlociu, în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute.
5.Când budinca este gata, o răstorni pe un platou, o stropești cu unt fierbinte și presari deasupra cașcavalul rămas. O servești simplă sau asociată cu diferite soteuri de legume. 
 
Gabriela Constantinov, București
 
4 porții
50 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *