Budincă de brânză cu roșii cherry

1 porție conține:
125 kcal; 10 g proteine; 5 g lipide; 10 g glucide

Budinca de branza cu rosii_MG_9237_Ingrediente

  • 400 g roșii cherry
  • 2 fire ceapă verde sau chives
  • 2 ouă
  • 3 albușuri
  • 1 linguriță praf de copt
  • 150 ml lapte degresat
  • 1 lingură ulei pentru tavă
  • 3 linguri făină
  • 5 linguri pesmet
  • 200 g brânză dulce
  • 1 legătură verdeață

Preparare
1. Speli roșioarele și le lași să se scurgă. Tai ceapa în rondele fine. Bați albușurile spumă tare. Adaugi treptat gălbenușurile, verdeață fin tocată, făina, praful de copt și 3 linguri de pesmet, amestecând ușor, de jos în sus.
2. În brânza dulce, încorporezi compoziția pregătită mai sus și laptele.
3. Ungi cu ulei și tapetezi cu pesmet o formă termorezistentă, de aproximativ 15×25 cm. Așezi roșioarele și torni compoziția cu brânză, în strat uniform. Coci plăcinta la foc mediu, timp de 35-40 de minute.
O porționezi când s-a mai răcit.

Ana-Maria Niculae, București

8 porții
1 h

Rețetă recomandată în boli cardiovasculare.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *