Budincă de brânză cu spanac

Budinca de branza cu spanac_MG_8387_

Ingrediente

  • 1 franzelă albă (300 g)
  • 350 g brânză de vaci
  • 150 g șuncă sau parizer
  • 3 ouă
  • 1 cană lapte
  • 200 g spanac congelat
  • 20 g margarină
  • 1 lingură margarină și 1-2 linguri pesmet pentru formă
  • 1-2 legături mărar sau frunze de fenicul
  • piper
  • nucșoară
  • sare

Preparare
1. Tai franzela în felii pe care le înmoi în lapte. Le zdrobești cu furculița, până obții o pastă.
2. Tai mărunt frunzele de spanac și le înăbuși puțin în margarină. Amesteci brânza de vaci cu pâinea, șunca tăiată în cubulețe, verdeața fin tocată, condimentele, spanacul și ouăle bătute spumă cu sare. Omogenizezi compoziția.
3. Ungi cu margarină o formă termorezistentă și o tapetezi cu pesmet. Torni compoziția și o dai la cuptor pentru 30 de minute.

Doina Tătăranu, București

6 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *