Budincă de brânză dulce și fasole verde

Ingrediente

  • 500 g brânză dulce
  • 300 g fasole verde
  • 3 ouă
  • 1 lingură zahăr
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri griș
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri lapte
  • 10 g margarină pentru uns vasul
  • 1 legătură mărar
  • ½ plic praf de copt
  • sare

Preparare
1. Cureți păstăile, le speli și le rupi în 2-3 bucăți. Fierbi fasolea timp de 15 minute, în apă ușor sărată, apoi o scurgi.
2. Amesteci ouăle bătute cu brânza dulce, făina, grișul, laptele, zahărul, fasolea, mărarul tocat fin și sare după gust.
3. Ungi un vas termorezistent cu margarină și îl tapetezi cu pesmet. Torni compoziția și o introduci în cuptorul preîncălzit, timp de 30-40 de minute, la foc mijlociu.
Servești budinca fie rece, fie caldă, cu smântână sau suc de roșii deasupra.

Doina Tătăranu, București

6 porții
1 h 10 min

Te învăț să prepari brânza dulce:

Iată două metode prin care poți prepara brânza dulce în gospodăria ta:
1. Din lapte fiert:
Fierbi laptele, apoi îl amesteci cu iaurt (2-3 lingurițe iaurt la 200 ml lapte). Îl pui la prins la temperatura camerei. După 24 de ore îndepărtezi stratul de smântână format și fierbi laptele la foc mic, până se formează brânza. Poți introduce cratița și în cuptorul încins.
2. Din lapte nefiert:
Într-o cameră încălzită, pui la prins lapte de vacă nefiert. După 24 de ore îndepărtezi smântâna de deasupra și fierbi laptele la foc mic, amestecând mereu, până când se formează cheaguri mari de brânză.

În ambele cazuri, lași să se răcească, apoi strecori zerul prin sită sau printr-un tifon dublu.

Dănuța Straton, Berca, jud. Buzău

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *