Budincă de carne cu mălai

Ingrediente

  • 200 g mălai
  • 300 g carne tocată de vită sau amestec
  • 100 g kaizer sau șuncă
  • 2-3 cepe
  • 200 g porumb din conservă
  • 3-4 linguri suc de roșii
  • câte 1 linguriță piper, curry și busuioc
  • ½ linguriță boia iute
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingură margarină
  • 200 g smântână sau suc de roșii

Preparare
1. Pui la fiert 750 ml apă cu 1 linguriță sare, iar când clocotește, presari mălaiul în ploaie și amesteci energic, pentru a nu se forma cocoloașe. Lași mămăliguța să fiarbă 10-15 minute la foc mic, timp în care o supraveghezi amestecând din când în când.
2. Între timp, cureți și tai mărunt ceapa. O călești puțin în ulei încins, apoi adaugi kaizerul tăiat fâșii, carnea tocată, puțină apă și continui să le înăbuși până când sosul scade. Adaugi sucul de roșii, piperul, curry, busuiocul și boiaua, completezi cu apă și mai fierbi aproximativ 30 de minute, până când scade din nou sosul.
3. Amesteci mămăliguța cu porumbul și carnea. Le pui într-un vas termorezistent uns cu margarină, pe care îl introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 20 de minute.
4. Servești preparatul cald, cu smântână sau suc de roșii deasupra.

Doina Dumitriu, București

6 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *