Budincă de cartofi şi conopidă

Budinca de cartofi si conopida_MG_9316

Ingrediente
12 cartofi mijlocii
1 conopidă de circa 700 g
8-9 ouă
75 g unt
200 g caş
4 linguri pesmet

Preparare
1. Fierbi 6 ouă tari. Speli cartofii şi îi pui la fiert fără să-i cureţi de coajă. Desfaci conopida în bucheţele pe care le speli şi le opăreşti în apă uşor sărată.
2. Scurgi cartofii şi ouăle fierte, le decojeşti şi le tai în rondele groase de 1 cm. Scurgi şi conopida opărită. Baţi smântâna împreună cu ouăle rămase, restul de unt topit şi sare după gust.
3. Cu 25 g de unt, ungi un vas termorezistent sau o tavă de 20×30 cm. Presari 2 linguri de pesmet, aşezi un strat de rondele de cartof, apoi un strat de conopidă şi unul de rondele de ouă. Stropeşti cu o parte din sosul de smântână, aşezi rondelele de cartofi rămase şi stropeşti uniform, cu restul de sos. Presari pesmetul rămas şi, deasupra, caşul.
4. Introduci tava în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 30-40 de minute, până când budinca se rumeneşte frumos. O porţionezi după ce s-a mai răcorit.

Lujza Piroşka, Tărlungeni, jud. Braşov

8 porţii
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *