Budincă de clătite cu brânză dulce

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Pentru clătite ai nevoie de:
2 ouă
100 g făină
200 ml lapte
200 ml apă minerală
2 linguri ulei
1 lingură zahăr
1 praf de sare

Pentru umplutură ai nevoie de:
400 g brânză dulce dietetică
100 ml lapte
50 g stafide
1 plic zahăr vanilinat
2 linguri zahăr
1 lingură margarină pentru uns vasul

Cum procedezi:
1. Bați bine ouăle cu sarea și zahărul. Adaugi făina, apoi, treptat, laptele și apa minerală. Omogenizezi și lași compoziția să se odihnească timp de 1 oră. Coci clătitele în tigaia încinsă, unsă de fiecare dată cu un șervețel înmuiat în ulei.
2. Amesteci brânza de vaci cu laptele, stafidele, zahărul și zahărul vanilinat, până obții o compoziție omogenă. Într-un vas termorezistent uns cu margarină, așezi o clătită, apoi alternezi umplutură și clătite, terminând cu o clătită. Dai budinca la cuptor pentru 30 de minute.
Servești budinca după preferință, cu smântână, frișcă lichidă sau dulceață.
8 porții

Marica Kotzi, București

1 porție conține:
250 kcal
15 g proteine
10 g lipide
25 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *