Budincă de clătite cu legume

Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 200 g mazăre
  • 1 conopidă mică
  • 250 g fasole păstăi
  • 200 g morcovi
  • 4 linguri unt
  • 100 g cașcaval
  • 125 g smântână
  • 1 ou
  • sare

Pentru clătite:

  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 50 ml sifon
  • 250 g făină
  • 1 lingură ulei pentru uns tigaia

Preparare:

1.  Amesteci ingredientele pentru clătite, lași compoziția să se odihnească timp de 20 de minute, apoi coci 6 clătite mari într-o tigaie încinsă, unsă cu un șervețel îmbibat în ulei.
2. Cureți fasolea, morcovii și conopida, le tai în bucățele și le înăbuși împreună cu mazărea în 3 linguri unt și puțină apă, până se înmoaie. După ce s-au răcit, amesteci cașcavalul ras cu legumele și le sărezi după gust.
3. Ungi cu unt un vas termorezistent și așezi pe rând clătitele, repartizând între ele amestecul cu legume și cașcavalul ras. Presari cașcaval peste budincă și o dai la cuptor, la foc mijlociu, pentru 25 de minute. Când budinca începe să se rumenească, torni deasupra oul bătut cu smântâna și dai din nou budinca la cuptor, pentru 10 minute.

4. Porționezi budinca și o servești după ce s-a mai răcorit.

Alina Marcu, Brăila

6 porții
 1 oră 10 minute

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *