Budincă de dovlecei cu porumb

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 2 conserve (200 g) porumb boabe
  • 200 g cașcaval
  • 3 cepe
  • 2 ardei grași (verde)
  • 3 căței de usturoi
  • 4 linguri margarină pentru copt
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriță sare
  • piper
  • 3 ouă
  • 30 g unt
  • 2 lingurițe zahăr
  • 2 linguri făină
  • câte 1 lingură unt și pesmet pentru formă

Preparare
1. Cureți legumele. Tai dovleceii rondele subțiri, iar ceapa, usturoiul și ardeiul mărunt.
2. Călești ceapa și usturoiul în uleiul și margarina încinse. Când ceapa a devenit transparentă, adaugi ardeiul și dovleceii, torni puțină apă și le lași să se înăbușe la foc mic, pentru 10-15 minute. Iei vasul de pe foc și pui boabele de porumb scurse, apoi presari sare și piper după gust.
3. Când legumele s-au răcit, pui gălbenușurile, cașcavalul ras, făina, untul topit și zahărul. Bați albușurile spumă și le încorporezi în compoziție.
4. Ungi și tapetezi cu pesmet o formă termorezistentă. Torni compoziția și o coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, timp de 40-45 de minute.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

6 porții
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *