Budincă de dovlecei și cartofi

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
3 dovlecei tineri (450 g)
4 cartofi (400 g)
350 g brânză dulce dietetică
2 linguri spanac fiert
5 linguri (75 ml) lapte dulce degresat
câte 1 lingură pesmet și margarină pentru formă
condimente (busuioc, salvie, maghiran)
sare

Cum procedezi:
1. Cureți dovleceii, îi tai rondele, îi opărești în apă cu puțină sare, apoi îi scurgi în strecurătoare. Cureți, speli și pui la fiert cartofii tăiați în sferturi.
Îi scurgi, îi zdrobești și prepari un piure folosind 3 linguri cu lapte, sare după gust și 2 linguri cu brânză.
2. Amesteci 1/2 din brânza rămasă cu spanacul și puțină sare, iar cealaltă jumătate o condimentezi după gust, cu busuioc, maghiran sau salvie. Într-o formă rezistentă la foc, unsă cu margarină și tapetată cu pesmet, așezi un strat de piure, unul de brânză condimentată,
ó din dovlecei, apoi brânza cu spanac și acoperi cu felii de dovlecei și 2 linguri cu brânză condimentată amestecată cu laptele rămas. Dai forma la cuptor pentru 30 de minute.

Nela Frecăuțeanu, București

6 porții

1 porție conține

175 kcal
15 g proteine
5 g lipide
20 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *