Budincă de dovlecei şi mere

Budinca de dovlecei cu mere_MG_9844_

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
245,0 kcal
4,67 g proteine
8,85 g lipide
34,05 g glucide

Ingrediente

  • 250 g dovlecei
  • 150 g mere
  • 50 ml lapte
  • 25 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 albuş
  • 20 g griş
  • 30 g iaurt degresat

Preparare
1. Alegi dovlecei tineri, cruzi, care să aibă cât mai puține semințe. Îi speli și îi dai pe răzătoarea mare, apoi îi fierbi înăbuşit cu laptele.
2. Când s-au înmuiat, adaugi merele curăţate şi rase, grişul, zahărul și jumătate din cantitatea de unt.  Acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mic. După 5 minute, stingi focul și lași compoziția să se răcească.
3. Bați spumă albușul. Încorporezi spuma în compoziția rece, amestecând ușor, de jos în sus.
4. Torni compoziția într-o formă termorezistentă unsă cu untul rămas și o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu pentru 10 minute, apoi la foc mic, pentru alte 10 minute. Când este gata, o servești fie caldă, fie rece, cu iaurt deasupra.

Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

3 porții
50 min

Rețetă permisă în boli hepatobiliare.

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *