Budincă de fasole verde cu smântână

Budinca de fasole verde cu smantana_MG_9292

Ingrediente
½ kg fasole verde
200 g smântână
3 căței de usturoi
2 ouă
2 linguri făină
2 cepe
1 morcov
1 țelină
50 g cașcaval
1 legătură mărar
2 linguri ulei
sare
piper
câte 1 lingură unt și pesmet pentru formă

Preparare
1. Cureți și speli legumele. Fierbi 1 ceapă, morcovul și țelina, în apă ușor sărată. După 5 minute, adaugi fasolea verde ruptă în bucăți. După alte 25 de minute, le scurgi.
2. Cureți ceapa rămasă, o tai mărunt și o călești în ulei încins. Pui fasolea verde și amesteci legumele puțin pe foc. Când s-au răcit, încorporezi morcovul, mărarul și țelina tocate mărunt, ceapa fiartă și pasată, usturoiul zdrobit, făina, ouăle bătute cu smântână, sare și piper după gust.
3. Ungi și tapetezi o formă termorezistentă, torni amestecul și o introduci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. La sfârșit, presari cașcavalul ras.

Letiția Albulescu, Lugoj, jud. Timiș

4 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *