Budincă de griș cu stafide și rahat

Budinca de gris cu stafide_MG_2443_Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 250 g griș
  • 120 g zahăr
  • 5 ouă
  • 50 g stafide
  • 100 g rahat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • câte 1 lingură unt şi pesmet pentru formă
  • 100 ml sirop de fructe

Preparare
1. Fierbi laptele cu sarea şi zahărul vanilinat. După primul clocot, presari grişul şi amesteci energic, ca să nu se formeze cocoloaşe. După 7-8 minute de fierbere, adaugi zahărul şi continui fierberea 1 minut.
2. În grişul cu lapte răcit, încorporezi gălbenuşurile, stafidele, rahatul tăiat în cubuleţe şi coaja de lămâie. Baţi albuşurile spumă şi le amesteci uşor cu restul ingredientelor.
3. Pui compoziția într-un vas uns cu unt și tapetat cu pesmet. Coci budinca timp de 40 de minute, la foc mediu.
4. Răstorni budinca răcorită pe un platou, o porţionezi şi o stropeşti cu sirop de fructe.

Ileana Vasilescu, Pitești, jud. Argeș

8 porţii
1 h 20 min

Rețetă pentru copii mai mari de 4 ani.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *