Budincă de legume

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4-5 ardei
  • 1 vânătă
  • 2-3 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 lingură smântână
  • 3 linguri brânză de vaci
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri griș
  • 3 ouă
  • 100 ml ulei
  • piper
  • sare
  • 1-2 linguri margarină

Preparare
1. Speli bine cartofii, îi fierbi în coajă, apoi îi cureți și îi dai prin mașina de tocat sau îi fărâmițezi cu o furculiță.
2. Amesteci cartofii răciți cu smântâna, grișul, făina, 2 linguri de brânză dulce, 2 ouă bătute, piper și sare după gust.
Cureți legumele rămase, le tai cubulețe și le înăbuși cu ulei și puțină apă, până se înmoaie. După ce s-au răcit, le amesteci cu verdeața tocată mărunt, oul bătut și brânza de vaci rămasă.
3. Într-un vas termorezistent uns cu margarină și tapetat cu pesmet, așezi ½ din compoziția cu cartofi, apoi legumele călite și un strat de cartofi. Dai budinca la cuptor pentru 15-20 de minute. O tai în felii după ce se mai răcorește și, dacă dorești, o consumi cu smântână și verdeață tocată presărată deasupra.

Doina Tătăranu, București

8 porții
1 oră



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *