Budincă de mere și morcovi

Foto: Mihai Nicolae - Burda Romania
Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente
750 g morcovi tineri
2 gălbenușuri
4 albușuri
2 mere mici
50 g stafide sau merișoare confiate
câteva picături esență de vanilie
100 g brânză dulce dietetică
75 g făină integrală
1 lingură semințe de in râșnite fin
2 linguri melasă din trestie de zahăr
½ linguriță praf de copt
1 portocală
câte 1 lingură unt și pesmet pentru formă

Preparare
1. Cureți morcovii și merele. Le mărunțești în robotul de bucătărie sau le razi fin. Le călești puțin, amestecând până scade zeama pe care și-o lasă. Pui stafidele la înmuiat în zeama de la ½ portocală diluată cu apă călduță.
2. Mixezi gălbenușurile, brânza, melasa, esența de vanilie, semințele de in, stafidele, făina, coaja de portocală fin rasă și praful de copt stins în zeama de portocală rămasă. Încorporezi treptat pasta de morcovi, stafidele scurse și albușurile bătute spumă cu sarea și omogenizezi delicat.
3. Pui compoziția într-o formă de Jena unsă cu unt și tapetată cu pesmet. Coci la foc mediu 35 de minute. O lași să se răcească în formă și apoi o porționezi.

Alina Pruteanu, Constanța



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *