Budincă de orez cu fructe

Ingrediente
  • 100 g orez
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 30 g unt
  • 1 praf de sare
  • 3-4 ouă
  • 2 piersici
  • 200 g struguri
  • sirop de vișine
Preparare
1. Fierbi orezul în lapte, adăugând spre sfârșit scorțișoara, zahărul vanilinat și 50 g zahăr sau după gust. 2. Separi albușurile de gălbenușuri. După ce s-a răcit orezul, îl amesteci cu untul, gălbenușurile și albușurile bătute spumă cu sarea.
3. Cureți fructele de sâmburi. Decojești piersicile. 
4. Caramelizezi într-o cratiță zahărul rămas. Îmbraci baza și pereții vasului cu zahărul caramelizat. Așezi în straturi orezul și fructele, începând cu boabele de orez și terminând cu un strat de orez. 
5. Introduci cratița în cuptor, la foc mijlociu, pentru  30-35 de minute. Când budinca e gata, o scoți din cuptor. O răstorni pe o farfurie numai după ce s-a răcit complet. Servești budinca alături de sirop de vișine. 
 
Rodica-Doina Crăciun, Galați
 
6 porții
1 h 40 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *