Budincă de orez cu mere

Budinca de orez cu mere_

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
420 kcal
5 g proteine
5 g lipide
90 g glucide

Ingrediente

  • 500 g mere
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri zahăr
  • 150 g orez
  • 1 lingură pesmet
  • 1 praf de sare

Preparare
1. Speli merele, le decojești, le tai felii și le înăbuși într-o cratiță cu puțin unt și zahăr. Nu lași merele să scadă prea mult, ci le păstrezi suculente.
2. Pui cojile să fiarbă în 300 ml apă, apoi strecori zeama. Alegi orezul, îl speli și îl fierbi în zeama strecurată. Când este complet fiert, adaugi sare și două linguri de zahăr și iei vasul de pe foc.
3. Ungi o cratiță cu unt, presari pesmetul și așezi merele și orezul în straturi. Primul și ultimul strat trebuie să fie de orez. Peste straturile de mere, poți să presari un strat fin de scorțișoară.
4. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când budinca se rumenește puțin.
5. Când e gata, o lași să se răcească și o răstorni pe un platou.

Rețetă permisă în colite.

Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

6 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *