Budincă de paste cu brânză de vaci

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
250 g paste melcișori
250 g brânză dulce dietetică
2 ouă
25 g stafide
1 fiolă esență de rom
2 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilinat
200 ml lapte
1 praf de sare
câte 1 lingură margarină și pesmet pentru formă

Cum procedezi:
1. Pui la înmuiat stafidele, în apă caldă cât să le acopere, împreună cu esența de rom. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe pachet, apoi le scurgi în strecurătoare și le treci printr-un jet de apă rece.
2. Mixezi brânza de vaci cu laptele, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și sarea. Amesteci melcișorii răciți cu pasta de brânză și stafidele scurse. Le pui în forma termorezistentă unsă cu margarină și tapetată cu pesmet și coci budinca timp de 20 de minute, la foc mijlociu.
3. O scoți din cuptor și o porționezi după ce s-a mai răcit.

8 porții

Marica Kotzi, București

1 porție conține:
245 kcal
12 g proteine
6 g lipide
36 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *