Budincă de paste cu vinete și carne

Ingrediente

  • 300 g paste scurte
  • 3-4 vinete
  • 2 cepe
  • 4-5 roșii
  • 350 g carne tocată de vițel
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 lingură margarină pentru uns forma
  • 100 g cașcaval sau brânză telemea
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Preparare
1. Fierbi pastele în apă cu sare conform  instrucțiunilor de pe pachet, apoi le scurgi și le pui într-un castron.
Cureți ceapa, o tai mărunt și o înăbuși câteva minute cu 1 lingură ulei. Decojești roșiile și le tai mărunt.
2. Cureți vinetele de coajă, le tai în cuburi mici, le opărești în apă cu sare și le scurgi. Le amesteci cu roșiile, cu jumătate din ceapa înăbușită, sare și piper și le pui să scadă pe foc timp de câteva minute.
3. Separat înăbuși carnea cu uleiul rămas și 100 ml apă, iar când a scăzut, o amesteci cu ceapa rămasă, verdeața fin tocată, sare și piper după gust. Amesteci până când obții o pastă omogenă.
Ungi o formă termorezistentă cu margarină, o tapetezi cu pesmet și pui straturi alternative de paste, carne tocată și vinete. Presari deasupra cașcavalul ras și torni ouăle bătute cu sare și piper. Dai budinca la cuptor pentru 20 de minute.

Lia Georgescu, București

8 porții
55 minute




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *