Budincă de pește

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
375 kcal
20 g proteine
15 g lipide
40 g glucide

Ingrediente
1 kg cartofi
300 g somon
1 lingură ulei
200 g spanac
½ lămâie
250 ml smântână pentru gătit
1 ou
1 lingură parmezan
nucşoară
piper
1 lingură unt pentru vas
sare

Preparare
1. Speli şi cureți cartofii, apoi îi pui la fiert. Scurgi cartofii fierţi şi îi pasezi, după care îi amesteci împreună cu o ceaşcă de apă în care au fiert, smântâna, condimentele şi sare după gust. Când piureul s-a răcit, adaugi oul bătut şi omogenizezi.
2. Opăreşti spanacul proaspăt şi îl lași să se scurgă. Îl amesteci cu coaja rasă de lămâie.
3. Tai somonul în felii şi îl înăbuşi în ulei, stropindu-l din când în când cu zeama de lămâie.
4. Într-un vas de Jena uns cu unt, pui un strat de piure, apoi unul de spanac şi peştele tăiat în bucăţi şi presărat cu sare. Acoperi cu restul de piure şi presari parmezanul. Introduci vasul în cuptor, la foc mediu, pentru 20 de minute. Serveşti budinca după ce s-a mai răcit.

Mihaela Natalia Dena, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

5 porții
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *