Budincă de spaghete, cu ciuperci şi carne de curcan

Budinca de spaghete cu ciuperci si curcan_MG_8922_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
450 kcal

35 g proteine

15 g lipide

45 g glucide

Ingrediente

  • 10 g unt sau margarină
  • 250 g ciuperci champignon proaspete
  • 30 g amidon
  • 4 căni supă
  • 1 cană lapte degresat
  • 2 linguriţe pătrunjel uscat
  • ½ linguriţă nucşoară
  • 1 praf de boia dulce
  • 200 g spaghete
  • 300 g piept de curcan
  • 50 g parmezan uscat ras
  • sare

Preparare
1.    Fierbi carnea de curcan timp de 45 de minute, apoi o tai în cubuleţe. Într-un alt vas, fierbi spaghetele, respectând timpul indicat pe ambalaj, apoi le scurgi.
2.    Cureţi şi speli ciupercile, le tai în felioare şi le înăbuşi în 1 linguriţă de unt topit, turnând din când în când câte puţină apă.
3.    Dizolvi amidonul în 150 ml lapte rece. Pui pe foc restul de lapte, iar după ce s-a înfierbântat, torni laptele cu amidon şi continui fierberea la foc mic, amestecând până se îngroaşă sosul. Adaugi nucşoara, boiaua, pătrunjelul, supa şi sare după indicaţia medicului şi fierbi sosul încă 2-3 minute.
4.    Torni ½ din sos într-un vas termorezistent, apoi aşezi în straturi spaghetele, ciupercile şi carnea. Le stropeşti cu restul de sos şi presari parmezanul. Dai vasul la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc mediu.

Ana-Maria Farcaş, Alba-Iulia, jud. Alba

4 porții
1 h 10 min

Rețetă permisă în ulcer gastric.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *