Budincă de tăiței, cu sos de ciuperci

 

Budinca de taitei cu sos de ciuperci_MG_5121_
Ingrediente

  • 300 g tăiței
  • 1 linguriță ulei
  • 1 linguriță sare
  • 250 g telemea
  • 3 ouă
  • 1 linguriță busuioc sau pătrunjel uscat mărunțit
  • 25 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 300 ml sos de ciuperci

Preparare
1. Fierbi tăițeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj, împreună cu sarea și uleiul.
2. Între timp, razi telemeaua și o mixezi împreună cu 2 linguri sos de ciuperci, ouăle și verdeața uscată.
3. Ungi cu unt și tapetezi cu pesmet un vas termorezistent și pui în straturi tăițeii și amestecul cu brânză, începând cu pastele și terminând cu brânza. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 de minute, până când se formează o crustă ușor rumenă.
4. După ce budinca de tăiței s-a mai răcit, o porționezi și o stropești cu sosul rămas.

Anica Oprea, București
4 porții
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *