Budincă de tapioca

Ingrediente
  • 100 g tapioca
  • 500 ml lapte semidegresat
  • 2 gălbenușuri
  • 1 albuș
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 50 g unt
  • 30 g nucă de cocos
  • sare
 
Preparare
1. Fierbi perlele de tapioca în lapte, timp de 20 de minute, amestecând cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească de cratiță.
2. Bați spumă albușul cu un praf de sare. Adaugi zahărul și zahărul vanilinat și continui să bați până se întărește spuma.
3. După ce s-a răcit, amesteci tapioca fiartă cu gălbenușurile și spuma de albușuri.
4. Ungi cu unt și tapetezi cu nucă de cocos 6 forme termorezistente mici sau una mare. Repartizezi compoziția în vase și coci budinca în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 15 minute. Servești budinca rece sau caldă. O poți decora cu nucă de cocos.
 
Liliana Busuioc, Mangalia
 
 
6 porții
45 min
 
 
Știați că…
…tapioca este un amidon extras din rădăcina de manioc, plantă originară din America de Sud, care se cultivă acum în regiunile tropicale și subtropicale. Este folosit adesea pentru prepararea budincilor sau ca agent de îngroșare pentru sosuri. În unele țări, tapioca este introdusă în alimentația copiilor încă de la 6 luni, fiind un amidon lipsit de gluten. 
Este un aliment care poate fi trecut pe lista de ingrediente permise celor suferinzi de intoleranță la gluten. La noi, tapioca se găsește în magazinele cu produse naturiste sub forma unor mici sfere albe, de 2 mm diametru, numite generic „perle”. O pungă de 500 g costă aproximativ 5 Ron. Gustul de tapioca fiartă în lapte este foarte asemănător celui de orez cu lapte și poate fi asociat cu aceleași arome. 
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *