Budincă portocalie

Ingrediente
  • 1 conopidă mică
  • 2 morcovi 
  • 4 ouă 
  • 50 g telemea de vacă
  • 50 ml lapte 
  • 1 lingură făină
  • nucșoară 
  • piper 
  • sare 
  • câte 2 linguri unt și pesmet pentru formă
 
Preparare
1. Cureți, speli și fierbi morcovii și conopida. Le scurgi și le pasezi, apoi lași piureul să se răcească. 
2. Separi albușurile de gălbenușuri. Mixezi gălbenușurile cu laptele, făina și brânza rasă. Încorporezi pe rând, amestecând ușor, piureul de legume și albușurile bătute spumă tare, apoi sărezi și condimentezi amestecul. 
3. Torni compoziția într-o formă termorezistentă, unsă cu unt și tapetată cu pesmet. Introduci forma într-o cratiță cu apă și pe amândouă în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 40-45 de minute. 
O servești cu salată alături. 
 
Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța
 
Sfatul meu: Alimentația lacto-vegetariană este un pas al împăcării omului cu natura, cu animalele și în special cu Dumnezeu. 
3 porții
1 h 10 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *