Bulete cu brânză și porumb

Bulete de branza si porumb_MG_9348_

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
350 kcal
15 g proteine
8 g lipide
50 g glucide

Ingrediente

  • 150 g brânză dulce dietetică sau brânzică de casă
  • 100 g boabe de porumb din conservă sau congelate
  • 4 felii de pâine albă mai veche de 1 zi
  • 4 linguri făină
  • 1 fir ceapă verde
  • ½ linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 2 linguri ulei pentru prăjit
  • 2 linguri pesmet

Pentru sos

  • 2 ardei verzi
  • 1 ceapă mică
  • ½ linguriță coriandru măcinat
  • 1 linguriță ulei

Preparare
1. Înmoi în apă feliile de pâine, apoi le scurgi. Amesteci brânza dulce cu boabele de porumb scurse, făina, pâinea bine scursă, ceapa verde fin tocată și condimentele. Omogenizezi pasta și, cu ajutorul a două lingurițe unse cu ulei, formezi mici sfere pe care le treci prin pesmet și le prăjești în ulei, până se rumenesc ușor.
2. Cureți ardeii și ceapa, îi dai pe răzătoare sau îi macini în blender. Îi înăbuși împreună cu uleiul și 50 ml apă, adăugând corinadrul, până obții un sos.
3. Servești buletele calde împreună cu sosul.
Rețetă permisă în insuficiență renală.
Mihaela Neamțu, Satu Mare
4 porții  

40 min

Cauți o rețetă cu boabe de porumb? Intră și aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *