Bulete de mei cu brânză de oaie

Ingrediente

  • 250 g mei
  • 1 ceapă
  • 1 l supă de legume
  • 3 ouă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 125 g telemea de oaie
  • 125 g pesmet
  • 1 cățel de usturoi
  • oregano
  • piper
  • sare
  • boia
  • 150 ml ulei

Preparare
1. Tai brânza în 12 cubulețe. Prăjești meiul într-o tigaie fără ulei, timp de 2 minute, scuturând des cratița. Scoți meiul din tigaie și îl lași să se răcească. Cureți ceapa, o tai mărunt și o călești în 1 lingură de ulei încins. Când devine transparentă, adaugi usturoiul zdrobit, meiul, oregano și piper după gust și stingi cu supa fierbinte. Lași să fiarbă ½ oră, la foc mic, până când meiul se înmoaie și absoarbe tot lichidul.
2. Când meiul s-a răcit, îl amesteci cu 1 lingură de pesmet, 2 ouă bătute, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Modelezi pasta de mei sub formă de sfere, în jurul fiecărei bucăți de brânză. Obții astfel 12 bulete pe care le treci prin ou bătut și pesmet și le păstrezi 2 ore la frigider.
3. Încingi uleiul într-o tigaie adâncă și prăjești uniform buletele, până se rumenesc. Le scoți pe hârtie absorbantă și le rostogolești prin boia dulce sau picantă, după gust. Le poți servi cu un sos cald de roșii.

Adriana-Liliana Hvir, Iași

12 bucăți
3 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *